• Croatia
  • Group

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Podatke prikuplja i njima upravlja poduzeće Bisnode d.o.o., Fallerovo šetalište 22, 10000 Zagreb (u nastavku: "Bisnode") i ovisna društva - podružnice društva Bisnode d.o.o.

Bisnode u svojim bazama podataka prikuplja osobne podatke koji su isključivo vezani uz korporacijske (statusne) podatke o udruženjima, poduzećima, organizacijama i drugim pravnim osobama. Osobni podaci su prikupljeni u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Osobne podatke koristimo, pohranjujemo i obrađujemo isključivo u sljedeće svrhe:

radi ispunjavanja obaveza sukladno prodajnom ili kupovnom ugovoru te drugim ugovorima sklopljenim između Vas i poduzeća Bisnode, kako bi ispitali Vaše mišljene vezano uz proizvode i usluge poduzeća te u svrhu provedbe anketa o proizvodima i uslugama, kako bi pojednostavili i poboljšali pretraživanje i dobivanje informacije o poduzeću Bisnode te njegovim proizvodima i uslugama, kako bi Vam mogli ponuditi najnovije informacije o proizvodima i uslugama poduzeća Bisnode, uključujući poboljšanja i specijalne ponude koje bi Vas mogle zanimati, radi ponude sličnih proizvoda koji se nadovezuju na osobne podatke zaposlenika u poduzeću i njihovu povezanosti s drugim zaposlenicima ili drugim poduzećima, radi poboljšavanja proizvoda i usluga poduzeća Bisnode, radi posredovanja podataka trećim osobama, pri čemu treće osobe mogu primljene podatke koristiti u marketinške i druge komercijalne svrhe, za potrebe telemarketinga, radi provedbe nagradnih izvlačenja, natjecanja i drugih promocijskih aktivnosti.

Bisnode, osim u slučajevima navedenim u prethodnom odlomku, Vaše osobne podatke neće posredovati trećim osobama bez Vaše pisane suglasnosti.

Kolačići i mrežni signali

Neke web stranice poduzeća Bisnode koriste tehnologiju koja se zove „kolačići“. Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na tvrdom disku Vašeg računala kada otvorite web stranicu ili određeni dio web stranice. Kolačići omogućuju poduzeću Bisnode da utvrdi koji je dio njegovih web stranica najpopularniji, koje stranice korisnici najčešće posjećuju i koliko vremena provode na tim stranicama.

Bisnode koristi kolačiće radi utvrđivanja strukture prometa na svojim stranicama, što pomaže prilikom poboljšavanja strukture web stranice i prilagođavanju Vašim željama, obzirom da je naša želja da stranice na najbolji mogući način zadovoljavaju interese i želje korisnika. Npr. pratimo mjesta koja ljudi posjećuju te aktivnosti posjetitelja na našim web stranicama. Prilikom provođenja i pohranjivanja tih rezultata podaci se ne otkrivaju.

Ako ne želite primati kolačiće možete ih deaktivirati sljedeći upute autora pretražnika. Daljnje informacije o tim funkcijama potražite u uputama za korištenje pretražnika.

Pristup podacima poduzeća i Vašim osobnim podacima

Imate pravo pristupa osobnim podacima, iste smijete prepisivati, kopirati, nadopunjavati i ispravljati ili izbrisati nepravilnosti u Vašim osobnim podacima te se također i usprotiviti njihovoj obradi. Davanje osobnih podataka je dobrovoljno. Jednako tako imate pravo saznati, tko su korisnici osobnih podataka te o kojoj vrsti korisnika se radi.

Ako želite pregledati, ispraviti, izmijeniti ili ažurirati svoje osobne podatke ili podatke o Vašem poduzeću, podatke nam pošaljite na e-mai adresu info@boniteti.hr, putem faksa 01/30 30 501 ili nas nazovite na telefonski broj 01/30 30 500. Na gore spomenutom telefonskom broju možete zatražiti i sva dodatna pojašnjenja.