Vijesti

Bisnode AB postaje dio obitelji Dun & Bradstreet

13 lis 2020

Ratos AB i Dun & Bradstreet danas su dogovorili preuzimanje društva Bisnode AB. Ovime ćemo postati dio društva koje je vodeći svjetski pružatelj podatkovnih i analitičkih usluga o poslovnom odlučivanju i naš pouzdan partner već gotovo dva desetljeća.

Za više informacija pogledajte priopćenje za medije društva Dun & Bradstreet ili priopćenje za medije društva Ratos AB.


1. P: Kako će ovo preuzimanje utjecati na mene kao klijenta?
O: Za naše se klijente za sada ništa ne mijenja: svi ugovori i dalje su na snazi te se vaša osoba za kontakt u društvu Bisnode AB isto tako neće promijeniti.

2. P: Na koji način ostvarujem korist od ovog dogovora?
O: U našem se poslovanju gotovo ništa ne mijenja te će Bisnode AB nastaviti s radom kao i do sada.

Dun & Bradstreet i Bisnode AB vodeća su društva u području podatkovnih i analitičkih usluga. Otvaraju nove mogućnosti u područjima podatkovnih i analitičkih usluga te razvoja tehnologija, proizvoda i zaposlenika. Vjerujemo da već sada, kratkoročno i srednjoročno, možemo pružiti nove mogućnosti za ubrzanje rasta i smanjenje poslovnih rizika.

3. P: Hoće li moj ugovor s društvom Bisnode AB biti na snazi i nakon preuzimanja?
O: Svi ugovori i dalje će biti na snazi.

4. P: Tko će biti moja osoba za kontakt?
O: Vaša osoba za kontakt neće se promijeniti. Vaš upravitelj za odnose društva Bisnode AB i dalje će kontaktirati s vama putem istih kanala i u okviru istih postupaka kao i dosad.

5. P: Hoće li se proizvodi i usluge koje primamo od društva Bisnode AB promijeniti zbog preuzimanja društva Dun & Bradstreet?
O: Za sada se u našem poslovanju gotovo ništa ne mijenja te će Bisnode AB nastaviti s radom kao i do sada.

6. P: Što mogu očekivati nakon zaključenja preuzimanja?
O: Želimo vam pružiti ono najbolje iz oba svijeta kako bismo povećali vašu konkurentnost, a Dun & Bradstreet i Bisnode AB vodeća su društva u području podatkovnih i analitičkih usluga. Otvaraju nove mogućnosti u područjima podatkovnih i analitičkih usluga te razvoja tehnologija, proizvoda i zaposlenika.

7. P: Kome se mogu obratiti ako imam dodatnih pitanja?
O: Ako imate dodatnih pitanja, možete se obratiti svojoj osobi za kontakt.


Ukratko o društvu Dun & Bradstreet

Dun & Bradstreet vodeći je svjetski pružatelj podatkovnih i analitičkih usluga o poslovnom odlučivanju koji društvima diljem svijeta pomaže poboljšati poslovnu uspješnost. Data Cloud društva Dun & Bradstreet pruža rješenja i uvide koji pomažu klijentima povećati zaradu, smanjiti trošak i rizik te preobraziti svoje poslovanje. Od 1841. društva svih veličina povjeravaju društvu Dun & Bradstreet zadatke upravljanja rizicima i pronalaska novih mogućnosti. Dionicama društva Dun & Bradstreet javno se trguje na njujorškoj burzi dionica New York Stock Exchange (NYSE:DNB).

  • Društvo Dun & Bradstreet osnovano je 1841. i ima sjedište u Short Hillsu u New Jerseyju u Sjedinjenim Američkim Državama te poslovnice na 34 dodatne lokacije u cijelom svijetu.
  • Ima više od 4000 zaposlenika u cijelom svijetu.
  • Ima otprilike 135.000 klijenata u svijetu, uključujući otprilike 90 % društava s popisa Fortune 500, 80 % društava s popisa Fortune 1000 i 60 % društava s popisa Global 500.
  • Data Cloud društva Dun & Bradstreet sadržava sveobuhvatne podatke o ukupno više od 360 milijuna društava te se sastoji od otprilike 16.000 izvora, 15 saveza u okviru mreže Worldwide Network te 243 zemlje i područja u cijelom svijetu.
  • Naš Data Cloud sadržava nešto što nijedno drugo društvo nema – broj D-U-N-S®, tj. jedinstveni identifikacijski broj ili „poslovni otisak prsta” koji se dodjeljuje svim društvima u njegovu skupu podataka. Broj D-U-N-S preporučuje, a često i zahtijeva, 240 gospodarskih subjekata te trgovačkih i vladinih organizacija.
  • Rješenja društva Dun & Bradstreet u pogledu financija i rizika te prodaje i marketinga temelje se na uvidima u podatke koji klijentima pomažu pronaći ciljanu publiku, rasti, prikupljati podatke, baviti se javnom nabavom i biti u skladu s odgovarajućim pravilima, neovisno o gospodarskom okruženju.
  • Društvo Dun & Bradstreet 2019. ostvarilo je 1,4 milijarde USD prihoda, tj. 502,1 milijun USD prilagođene dobiti prije kamata (EBITDA) uz 35,5 % marže.