Traži

Bisnode grupa objavila puno izvješće o održivosti i potpisala UN-ovu inicijativu Global Compact

03 ožu 2017

Objava detaljnog Izvještaja dio je strateške vizije Bisnodea prema vodećoj tržišnoj poziciji kada je u pitanju digitalno poslovanje u kontekstu poslovnih informacija i analitičkih rješenja.

STOCKHOLM, ZAGREB – Tijekom 2016. godine Bisnode Grupa je u skladu s novim strateškim smjernicama poduzela brojne aktivnosti, a prilikom razvoja novih rješenja, snažan je fokus stavljan prvenstveno na potrebe klijenata. Sve aktivnosti na razini Bisnode Grupe sadržane su u detaljnom Izvješću o održivom poslovanju.

Sve aktivnosti na razini Bisnode Grupe sadržane su u detaljnom Izvješću o održivom poslovanju. Potpisana je i UN-ova inicijativa Global Compact prema kojem se Bisnode obvezuje da će u svojem poslovanju voditi računa o ljudskim pravima, radnim pravima, zaštiti okoliša i anti-korupcijskom djelovanju. Izvještavanje o održivosti slijedit će pravila Global Reporting Framework (GRI), međunarodne inicijative koju je Grupa također usvojila.

Bisnodeov Predsjednik uprave, Magnus Slifverberg osvrnuo se na novosti: „U 2016. godini, fokus cijele Grupacije i svih 17 tržišta na kojima poslujemo bio je na izgradnji jakog vodstva i odgovornom pristupu ka provođenju nove održive strategije poslovanja. Unatoč izazovima, postigli smo mnogo, a najvažnije je da smo stvorili mnogo poslovnih prilika.“ Silfverberg naglašava i kako je izgradnja održivosti i implementacija u Bisnodeov sustav upravljanja „ključna sastavnica podrške izgradnji dugoročne održivosti i rasta“.

Ključne aktivnosti objavljene u detaljnom Izvješću Bisnode Grupe uključuju:

  • s ciljem da se odgovorno pristupi izgradnji i promicanju održivosti, otvoreno je radno mjesto Bisnode Group Sustainability Manager
  • Bisnode ima za cilj napredovati posebno u području digitalne održivosti koja je prioritet. Dodatan se naglasak stavlja na održavanje najviše razine osiguranja zaštite podataka i privatnosti.
  • u 2016. godini u Bisnode Grupi je pokrenuta inicijativa kojom se svim zaposlenicima omogućava da anonimno prijave nepravilnosti
  • razvijena je i usvojena regulativa zaštite podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) za koju je zadužen Group Protection Officer (DPO) čija je primarna uloga da osigura regularnost i najvišu razinu zaštite podataka
  • Detaljno Izvješće o održivom poslovanju dostupno je isključivo na engleskom jeziku i objavljeno na službenoj mrežnoj stranici Bisnode Grupe: www.bisnode.com, a može ga se pronaći i OVDJE.

Tvrtka Bisnode vodeći je europski ponuđač poslovnih informacija i analitičkih rješenja. Pomažemo tvrtkama u pronalasku novih klijenata te procesu stvaranja i upravljanja odnosa s postojećima, a koncept tzv. pametnih podataka - Smart Data omogućava našim klijentima donošenje mudrih odluka. Tvrtka Bisnode je najveći partner tvrtke Dun&Bradstreet te svojim klijentima omogućavamo informacije o više od 250 milijuna tvrtki iz 220 zemalja svijeta. Zapošljavamo 2400 ljudi u 18 zemalja, a sjedište nam je u glavnom gradu Švedske, Stockholmu.