Vijesti

Najavljujemo inovativnu upotrebu masovnih podataka

14 svi 2019

Najveći smo ponuđač naprednih poslovnih podataka i analitike u Europi, u svom najnovijem izvještaju o održivom razvoju najavljujemo još pametniju upotrebu masovnih podataka i analitike. Na taj način tvrtkama osiguravamo pametno odlučivanje za korištenje poslovnih prilika.

 

Pomoću pametnih podataka do pravih poslovnih odluka

Stručnjaci smo u sferi pametnih podataka, dio smo privrede i društava na 19 tržišta na kojima smo prisutni. Pomoću analitike i modela bodovanja, osiguravamo jasan uvid u ponašanje kupaca i pomoću dobijenih pametnih podataka rješava preduzetničke izazove na brz, pregledan i inovativan način. Svjesni smo da odluke koje se donose svakog dana utječu na društvo, ljude i životnu sredinu i zato nam je cilj svojim poslovanjem pokazati odgovornost prema budućim generacijama. Naši iznova postavljeni održivi ciljevi u smislu obrade masovnih podataka najavljujemo da će preduzetničke odluke u budućnosti biti još jednostavnije i manje rizične.

„Imamo pristup masovnim podacima. Cilj kompanije Bisnode je transformirati masovne podatke (eng. big data) u pametne podatke (eng. smart data) – pomoću preciznih, pravovremenih i sigurnih podataka tvrtkama možemo omogućiti pametno odlučivanje pri korištenju poslovnih prilika,“ rekao je naš generalni direktor Magnus Silfverberg. „Uvjeren sam da pametni podaci doprinose boljem svijetu.“

Bisnode dokazuje da je održivo usmjereno društvo

Izveštajem o održivom razvoju za 2018. godinu prikazujemo inicijative i ciljeve koje smo odredili kao ključne u 2018. godini na svom putu do održivog razvoja i ostvarivanja. U izvještaju, između ostalog, obuhvatili smo upravljanje održivim razvojem, digitalni održivi razvoj, kulturna različitost i uključivanje zaposlenih, ekološki otisak i održivo usmjereni lanac dobavljača.

Važnija dostignuća održivog razvoja u 2018. godini:

  • Usaglašavanje poslovanja s uredbom o zaštiti podataka GDPR na nivou cijele tvrtke, u šta je od 2016. do 2018. godine uloženo 60.000 sati.
  • Predanost najvišim standardima poslovne etike odražava se u kulturi tvrtke. Odbor je usvojio politiku etike korištenja podataka za sva tržišta, koja uključuje etički aspekt proizvoda i prodaje.
  • Ažurirana antikoruptivna politika naše tvrtke, koju odlikuje nulta tolerancija na korupciju i ostvaruje se i u praksi: u 2018. godini u kompaniji nije bilo niti jednog potvrđenog slučaja korupcije.
  • Digitalni održivi razvoj zasniva se na zaštiti, privatnosti i sigurnosti podataka i njihovom integritetu. Uveli smo posebna ovlaštena lica za zaštitu podataka društva, koja su odgovorna za mrežu ovlaštenih lica na svim tržištima tvrtke.
  • Rad u 19 država donosi prednosti nacionalne i kulturne različitosti zaposlenih; njihovo opće zadovoljstvo odražava indeks povjerenja i angažiranosti zaposlenih (eNIS), koji je porastao od -6 u 2017. godini do +16 u 2018. godini.
  • Zalažemo se za ravnopravnost polova na svim razinama što pokazuje to da je udjel žena 45% u kompaniji s ciljem da se poveća broj žena na rukovodećim položajima za 2%.
  • Kao multinacionalna tvrtka preusmjeravamo se na obnovljive izvore energije (tamo gdje je to moguće; u Švedskom, u Belgiji, Austriji i Švajcarskoj) i zalažemo se za smanjenje ekološkog otiska.
  • Ocenjivanje svijesti kupaca (NPS) dostiglo je 71.000 klijenata s odzivom 9,3%. Na lestvici od 1 do 10, 35% klijenata kompaniju je ocenilo s 9 ili 10.
  • Naši zaposlenici samostalno sudjeluju u humanitarnim aktivnosti, prikupljaju čepove od boca za oboljele od raka. Svake godine doniramo 5000 kn udruzi PUŽ (put u život) za kupovinu didaktičkih pomagala.

Od 2015. godine potpisnici smo najveće svjetske održive inicijative Ujedinjenih nacija UN Global Compact. U svom poslovanju i strateškim smjernicama poštujemo 10 univerzalnih principa kod ljudskih prava, standarda rada, brine o životnoj sredini i antikoruptivnom djelovanju.
U protekloj godini zalagali smo se za to da dostignemo što veću usklađenost s ciljevima UN Global Compact u smjeru održivog razvoja.

Ovaj izvještaj kompanije je pripremljen u skladu sa smjernicama GRI za pisanje održivog izvještaja neprofitne organizacije Global Reporting Initiative (GRI), koje omogućavaju sistematičan pristup održivom razvoju kao sastavnom dijelu našeg svakodnevnog rada.

O Nama

Vodeća smo europska tvrtka za obradu podataka i analitiku u Europi, koja gradi svjetliju budućnost koristeći pametne podatke. Imamo više od 2.400 posvećenih i radoznalih zaposlenih koji surađuju u 19 zemalja koristeći analitiku i skoring modele za predviđanje ponašanja kupaca, pružanje značajnih uvida i na kraju, pronalaženje inovativnih rješenja za trajne probleme. Tvrtka Bisnode inače u 19 europskih država dodjeljuje međunarodno priznate certifikate bonitetne izvrsnosti na osnovu pristupa transparentno predstavljenim podacima o poslovanju preduzeća.

 

 

IZVJEŠTAJ ZA 2018.G PREUZMITE OVDJE