Smart Vision

Play with Data
Ulazna točka za pretplatnike
Smart Vision

Smart Vision, jedinstveni makroekonomski alat, namjenjen je svima koji u svakodnevnom poslovanju imaju potrebu praćenja aktualnog stanja hrvatskog gospodarstva.
Temeljen na bazi od gotovo 300 milijuna zapisa o poslovnim subjektima, a istovremeno iznimno jednostavan za korištenje.

Play with Data

Prilikom strateškog upravljanja poslovanjem te donošenju važnih odluka kako u privatnom, tako i u javnom sektoru, poznavanje tržišta temeljeno na kvalitetnim analizama je prvi i najvažniji korak.
Digitalizacija je informacije učinila dostupnijima, no pravo je umijeće među svim silnim podacima pronaći one prave, pouzdane i točne. I naravno, u što je moguće kraćem vremenskom roku.

Smart Vision, jedinstveni je makroekonomski alat, namjenjen je svima koji u svakodnevnom poslovanju imaju potrebu praćenja aktualnog stanja hrvatskog gospodarstva.  Uz pregled podataka o poslovanju na razini cjelokupnog gospodarstva, analizu pokazatelja moguće je suziti na određeno geografsko područje, sektor djelatnosti ili promatrati samo određene pokazatelje poslovanja.

Temeljen na bazi od gotovo 300 milijuna zapisa o poslovnim subjektima, a do rezultata se dolazi jednim klikom. Idealan je za kvalitetne i sveobuhvatne makroekonomske analize, a istovremeno iznimno jednostavan za korištenje. Rezultate i grafičke prikaze pohranite na računalo ili uz Smart Vision izradite kompletan izvještaj.
 
Upoznajte se s brojnim mogućnostima Smart Vision alata – pogledajte VIDEO.
 

Koliko poznajete svoje tržište?

Poslujete na području cijele Hrvatske ili ste fokusirani isključivo na određene dijelove tržišta?
Smart Vision omogućava pregled ključnih dinamičkih pokazatelja – od broja novoosnovanih subjekata do broja subjekata u predstečajnim nagodbama, a podaci su dostupni za cjelokupno gospodarstvo ili suzite izbor na neku od  6 regija, 21 županiju, 128 gradova ili jednu od 428 općina.
Vi birate.

Analizirajte.

Kako posluju subjekti u pojedinim županijama, gradovima, općinama?
Smart Vision uključuje najvažnije pokazatelje uz koje je vrlo jednostavno doći do odgovora kakav je potencijal pojedinog dijela tržišta, gdje se nalaze najbolji, kako posluje vaš sektor i koja su područja najzanimljivija investitorima.
Za što precizniju i jednostavniju analizu, podatke filtrirajte prema:

 • poslovanju
 • geografskoj lokaciji
 • sektoru djelatnosti

Uspoređujte.

Usporedba dva različita sektora ili grada na temelju ključnih pokazatelja, nikad nije bila brža i jednostavnija. Zahvaljujući preglednom modulu usporednog prikaza, vrlo je lako uočiti prednosti i nedostatke unutar definiranih pokazatelja – primjerice, prilikom odluke na koje geografsko područje proširiti poslovanje, promatranjem broja poduzeća s najvišom bonitetnom ocjenom vrlo je lako dobiti brzi uvid u kvalitetu potencijalnih partnera na promatranom tržištu. Da bi usporedba bila što relevantnija, svi su pokazatelji ponderirani s brojem stanovnika određenog geografskog područja.

Uočite trendove.

Smart Vision bazu temelji na povijesnim podacima, a vremenski raspon podataka određujete sami. Neovisno o tome koji vas pokazatelji zanimaju, stanje je moguće provjeriti na razini godine, kvartala, mjeseca, tjedna ili svega jednog dana.
Uz interaktivan prikaz podataka, trendove je tako jednostavno uočiti.

Jednostavno je.

Interaktivan i brz, Smart Vision rezultate pretraga isporučuje u obliku koji sami odaberete – brojčani ili grafički prikazi podataka dostupni su za izvoz i pohranjivanje na računalu te kompatibilni s ostalim alatima koje koristite u svakodnevnom poslovanju. Umetnite već gotove grafičke prikaze u već spremne Power Point prezentacije ili Smart Vision koristite za generiranje potpunih izvještaja.
Optimiziran i za tablete, uz responsive dizajn i korisničko sučelje koje sami kreirate odabirom pokazatelja koji su vam najvažniji, a analize nikad nisu bile tako zanimljive.

Zašto koristiti Smart Vision?

 •  jednostavan alat za izradu složenih makroekonomskih analiza na temelju ključnih financijskih pokazatelja
 • aktualan pregled stanja hrvatskog gospodarstva
 • mogućnost filtriranja i analize podataka na temelju podataka o poslovanju, geografske lokacije, sektora djelatnosti
 • mogućnost usporedbe podataka na temelju najvažnijih pokazatelja
 • ažurna baza podataka s više od 300 milijuna zapisa i gotovo 10 000 dnevnih izmjena
 • jednostavna i brza izrada analiza
 • mogućnost prikaza i izvoza rezultata pretraga u brojčanom ili grafičkom formatu
 • mogućnost generiranja izvještaja u .pdf formatu
 • modularno korisničko sučelje prilagodljivo potrebama korisnika
 • jednostavnost upotrebe bez potrebe za dodatnom edukacijom
 • interaktivan i prilagođen korištenju na stolnim i prijenosnim računalima te tabletima
 • responsive dizajn za potpuni doživljaj