Traži

DATACRONOMICS

Ekonomski fakultet Zagreb

Kada ste zadnji puta slagali LEGO kockice?

A jeste li ikad sudjelovali u procesu pretvaranja velike količine nestrukturiranih podataka u informacije potrebne za odlučivanje?

Zahvaljujući zajedničkom projektu tvrtke Bisnode i udruge Financijski klub imate priliku za oboje!  Svi zainteresirani imat će jedinstvenu priliku da sudjeluju u izgradnji skulpture DataCROnomics.

Skulptura DataCROnomics je dizajn Matije Pužara, ovlaštenog suradnika LEGO grupe. 

Više od 30 000 komada raznobojnih LEGO kockica sastavljenih u jedinstvenu LEGO skuplturu predstavljat će isto toliko različitih podataka koji će u petak, 24.3.2017. na Ekonomskom fakultetu nakon procesa sortiranja, provjere i analize uz pomoć i vodstvo LEGO kluba Kockice činiti DataCROnomics skulpturu. Uz pomoć kockica, Bisnode i Financijski klub dočarat će na zanimljiv, jedinstven i jednostavan način proces pretvaranja Big Data u Smart Data – skulptura će prikazivati 5 ključnih ekonomskih pokazatelja (izvoz, investicije, broj zaposlenih, neto dobit, ukupni prihodi)  u razdoblju od 2010. do 2015. godine na temelju podataka iz sveobuhvatne Bisnodeove baze podataka.

Slaganje skulpture DataCROnomics počinje u petak, 24.3.2017. u 10.30 sati na Ekonomskom fakultetu (kod Kongresne dvorane).

Bisnode i Financijski klub pozivaju sve zainteresirane da budu dio ovog nesvakidašnjeg izazova i odaberu svoj termin za slaganje skulpture.

 

PRIJAVITE SE OVDJE.

Prijave se zaprimaju do četvrtka, 23.3.2017. do 20.00 sati.

Projekt DataCROnomics uvod je u Europski tjedan novca. Riječ je o eventu kojeg udruga Financijski klub tradicionalno organizira s ciljem povećanja financijske pismenosti i znanja društva. Otvaranje postava skulpture DataCROnomics obilježit će početak Europskog tjedna novca, a serije predavanja, radionica i okruglih stolova održat će se na Ekonomskom fakultetu od 27.3.2017 do 31.3.2017.

PARTNERI PROJEKTA DATACRONOMICS

Tvrtka Bisnode vodeći je europski ponuđač poslovnih informacija i analitičkih rješenja. Pomažemo tvrtkama u pronalasku novih klijenata te procesu stvaranja i upravljanja odnosa s postojećima, a koncept tzv. pametnih podataka - Smart Data omogućava našim klijentima donošenje mudrih odluka. Tvrtka Bisnode je najveći partner tvrtke Dun&Bradstreet te svojim klijentima omogućavamo informacije o više od 250 milijuna tvrtki iz 220 zemalja svijeta. Zapošljavamo 2400 ljudi u 18 zemalja, a sjedište nam je u glavnom gradu Švedske, Stockholmu.

Financijski klub je specijalizirana studentska udruga koja svojim članovima pruža dodatno financijsko obrazovanje. Naša osnovna djelatnost je provokacija financijskog znanja svojih članova te pružanje platformi i projekata za njegovo unapređenje kroz zajedničko druženje, radionice i brojne druge zanimljive sadržaje. Djelujemo od 2005. godine u sklopu Ekonomskog fakulteta Zagreb. Svojim dosadašnjim aktivnostima stekli smo značajno mjesto među studentima zainteresiranima za područje financija. Među mnogobrojnim Dekanovim i Rektorovim nagradama, ističe se ona Zagrebačke burze za izuzetan doprinos tržištu kapitala koju je Klub primio u prosincu 2013. godine.

Matija Pužar, LEGO® Certified Professional – ovlašteni suradnik LEGO grupe, živi i radi u Norveškoj. Kroz svoje radove koje izrađuje po narudžbi; bilo da su u pitanju mozaici, portreti, modeli stvarnih zgrada ili vozila; pokazuje LEGO kao medij izražavanja i stvaranja umjetnosti. Detaljnije na: www.matija.no

LEGO® klub Kockice su prvi i jedini klub koji okuplja LEGO entuzijaste u Hrvatskoj. Službenom udrugom postao je 2009. i od tada je dio mreže svjetske zajednice LEGO entuzijasta i partner LEGO grupe. Trenutno je 60-ak članova aktivno i pokazuje javnosti kroz izložbe, radionice i natjecanja što se sve LEGO kockicama može napraviti. Članovi Kluba redovito sudjeluju i na međunarodnim LEGO izložbama i sajmovima, predstavljajući svoje radove, ali i svoj Klub i svoju zemlju.

 

Upoznajte klub Kockice i pogledajte njihove fantastične radove.

 

DataCROnomics
From big data to smart data